woensdag 26 februari 2014

Party and Candy

Geplaatst door M. van der Velde op 03:03
Haay meiden,

Hoe organiseer je het perfecte feestje? Natuurlijk weet iedereen wel hoe een feestje of avondje te organiseren, maar wat nou als je een hoop mensen hebt en je wil natuurlijk niet een fortuin eraan uitgeven. Ook heb ik een paar leuke receptjes opgezocht die heel goed bij zo'n feestje passen.
Het hoeft niet groot te zijn, met kleine hapjes kom  je ook al een heel eind.

Have fun!

XXX




Hiervoor een paar tips:

- Als je het liefste al je vrienden aanwezig wil hebben, moet je van tevoren aangeven wanneer het feest is en zo nodig uitnodigingen sturen. Ongeveer anderhalf tot 1 maand van tevoren.

- Als je vraagt of iedereen wat mee wil nemen kan je de kosten delen. De één wat lekkers te drinken en de ander iets om te eten, vergeet niet dat de meeste kosten al voor jou zijn.

- Als je eten kookt, is het het beste om kleine, verschillende dingen klaar te maken.
  Veel mensen lusten het ene wel en het andere niet, dus neem van alles.

- Een muziekje op de achtergrond is een sfeer versterker dus als jullie nog lekker aan het natafelen zijn een leuke aanrader.

- Voor een filmavondje is het handig om van te voren alvast een paar films uit te zoeken, want anders ben je een eeuwigheid bezig om te kiezen welke film jullie allemaal willen.

- Fototoestel moet zeker binnen handbereik zijn, deze momenten wil je gewoon later nog een keer tegenkomen.

- Als je het echt helemaal uit wil pakken, kan je altijd een themafeest geven.

Als we dan toch een feestje geven, kunnen we er maar net zo goed wat lekkers bij doen. dus een receptje hoort hier helemaal bij.

Zoentjes

Benodigdheden:

2 eiwitten
100 g fijne suiker
1 el cacao
50 g bittere chocolade

verwarm de over eerst voor op 140 graden

Klop 2 eiwitten stijf zodat er een mes zichtbaar in is, klop geleidelijk 100 g fijne suiker  en zeef er 1 el cacao doorheen. Schep er voorzichtig 50 g bittere chocolade in stukjes doorheen. Schep op een ingevet bakblik hoopjes van een amandelgrootte van de eieren met chocolade. Zet het ongeveer 30 min. in de oven. En zo heb je een soort van chocolade makarons gemaakt.
Leuk om op een etagère neer te zetten!

Marsepein bonbons


Benodigdheden:

200 g marsepein
100 g gezeefde poedersuiker
1 el kirsch
Versiering:

kleurstof, in welke kleur je ook wilt
suikerbloemetjes


Kneed de marsepein met de gezeefde poedersuiker en de kirsch samen tot een gladde massa. Kneed het tot de dikte die je wil en pak leuke vormpjes om ze eruit te drukken. Gebruik een stokje om ze er voorzichtig uit te drukken.
Als ze stevig blijven, kun je ze gaan versieren hoe je wilt.
Dit suikerzoete hapje doet het ook goed als toetje met een bolletje ijs.

4 reacties:

Femke van der Meulen on 26 februari 2014 om 06:20 zei

Leuke tips, zeg! Je zoekt ook dit keer weer hele leuke plaatjes uit :D .

Xjes Femke

Rosanne van Dieren on 27 februari 2014 om 00:35 zei

Wat leuk om dit te lezen meis!
liefs x

Rachel Kromdijk on 27 februari 2014 om 02:25 zei

echt weer een heel leuk artikel mop
liefs x

The Style Maze on 2 maart 2014 om 14:07 zei

aaaw that looks delicious! :)

xoxo

http://thestylemaze.blogspot.com/

Een reactie plaatsen

 

Masira's Beauticery Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos